Selectează o Pagină

Descoperă cultura europeană cu European Youth Card!

Nu ți-ar plăcea sa deguști vinul din România sau diferite uleiuri de măsline din Istria? Să mergi pe urmele împăratului francez, Napoleon în orașul Dubrovnik? Să afli despre stilul impressionist sau stilul Art Nouveau înainte de a te relaxa în izvoarele fierbinți din Karlovy Vary? Însă te temi să rămâi fără buget, nu?

Din acest motiv am creat European Youth Card – Rutele Culturale, cardul care îți oferă sute de reduceri în 7 țări care te vor lăsa fără cuvinte: Bulgaria, Croația, Cehia, Muntenegru, România, Serbia și Slovenia.  Am ales aceste țări, deoarece fac parte din regiunea Dunării. Această parte este modelată de fluviul Dunărea, care deține multă cultură, pe care trebuie neapărat să o descoperi. Și cultura poate însemna: să vizitezi situri arheologice, să încerci mâncarea tradițională sau sa te distrezi pe cele mai cunoscute hit-uri din țara respectivă. Poți, de asemenea, să te plimbi cu bicicleta și să descoperi cele mai frumoase peisaje pe care ți le oferă Rutele Culturale.

Există 18 rute culturale, disponibile în cele 7 țări enumerate mai sus. Deoarece patrimoniul cultural depășeste granițele, aceste rute culturale sunt rețele transfrontaliere, care trasează fiecare o temă specifică. Să luăm exemplul Imperiului Roman și ruta Vinul Danubian. El leagă siturile arheologice și regiunile fostui Imperiu Roman, unde vinul a fost pentru prima oară introdus, iar tradiția acestui vin continuă și în vremurile noastre. Fiind certificată de către Consiliul Europei, adică cea mai veche organizație internațională  paneuropeană, dedicată protecției și promovării democrației și a statului de drept, Rutele Culturale însumează patrimoniul cultural european în toată diversitatea sa.

Hai să descoperi fostul Imperiu Roman și ruta vinului Danubian, cât și alte 17 rute culturale ale Consiliului Europei, accesând tabelul de mai jos. Dacă doriți să aflați mai multe informații despre un anumit loc, consultați harta pentru fiecare țară in parte: 

Bulgaria

Croația

Cehia

Romania

Serbia

Slovenia

Printre reducerile disponibile cu European Youth Card, veți găsi reduceri atât la taxele de intrare, călătorii, cazare, mâncare, produse și servicii (consultă lista de mai jos). Contribuie la păstrarea patrimoniului cultural și a mediului său unic, prin dumeții, atât pe jos, cât și cu bicicleta, admirând peisajul superb al acestor rute. În orice caz, acesta este cela mai bun mod de a le experimenta!

Ești pregătit să experimentezi acestă excursie culturală?

Aici ai mai multe informații despre cum să beneficiezi gratuit de  European Youth Card   Special  Edition  pe Rutele Culturale.

Întrucât procesul de obținere a unui card poate varia de la o țară la alta ( de exemplu vârsta), vă rugăm să listați cristeriile respective și să descrieți procesul pe  care aceștia trebuie să-l urmeze. Scurt și simplu!

Cine se află in spatele acestui proiect? Această ediție specială a European Youth Card este născută dintr-o cooperare între European Youth Assosication și Routes4U. Acesta este un program comun între Consiliul Europei și Uniunea Europeană. Routes4U își propune să favorizeze dezvoltarea regională prin rutele culturale ale Consiliului Europei, în conformitate cu strategiile macro-regionale ale Uniunii Europene. Pe scurt, aceste strategii permit țărilor situate în aceeași regiune să abordeze și să găsească soluții sau să utilizeze mai bine acest potențial comun. Această ediție speciala a European Youth Card privind rutele culturale ale Consiliului Europei acoperă parțial aria Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (RSUE).

Reducerile de care beneficiați cu  European Youth Card sunt enumerate în tabelul de mai jos. Puteți căuta și filtra tabelul. Tastați, de exemplu online, în bara de căutare și ve-ți descoperi toate reducerile disponibile online.